AJAN ILME

Muotokuvia peitetyistä ilmeistä

Esipuhe

Ajan ilme on taidekirja, joka koostuu muotokuvista ja kirjoitetusta sanasta. Tavoitteeni sitä tehdessä on kurkistaa maskien taakse ja palauttaa anonyymi takaisin persoonaksi. Kirjan henkilöt ovat todellisia, mutta tarina on fiktiivinen. Ihmiset sijoittuvat tässä kertomuksessa kuvitteelliseen Ähtävänjoenkylään pohjanmaalla. Kirja on katalogi kylän ihmisistä, jotka elävät eristyksissään koronarajoitusten aikana.

Jokaisen muotokuvan yhteydessä on lyhyt teksti. Se perustuu maalauksen mallin kanssa käymääni keskusteluun, muotokuvan maalaamisen yhteydessä. Kirja kasvaa ja päivittyy sivu kerrallaan tällä nettisivulla, tästä hetkestä vuoden 2021 loppuun saakka. Lopulta siinä on noin kaksikymmentä muotokuvaa, ja julkaisen kirjan sivustolla kokonaisena. Siihen saakka nähtävillä on tämä luonnosmainen versio. Toivon kirjan saavuttavan yleisönsä helposti tänä koronapandemian aikana, pystyyhän sitä selailemaan kotona tietokoneella tai vaikkapa älypuhelimella paikasta riippumatta. Tervetuloa tutustumaan tähän taidekirjaan, nämä ovat muotokuvia peitetyistä ilmeistä.

Aki Koskinen, 29.6.2021 Pietarsaari

Sivu 1

Julia, 23

Ajatteleva havainnoitsija unohtaa ryhtinsä, mutta omistautuu koko sydämellään toisille.

Sivu 2

Marika, 49

Näen vuodet, raskaat, rakkaat, merkitykselliset ja antoisat. Näen väsymyksen ja tiukan periksiantamattomuuden. Näen halun ja tahdon kääntyä valoon.

Näen epävarmuuden ja haurauden, näen sen ohuen ja keveän jolla olemme täällä, kiinni elämässä.

Sivu 3

Timo, 75

Ollaan menossa ylöspäin.

Sivu 4

Stina, 36

Epätietoisuus on huolestuttanut minua.Työskentelyäni tukee: